Stretch Overhemden

Er zijn een hele hoop mannen in ons land die het prettig vinden om een paar dagen in de week in de sportschool te staan. Logisch natuurlijk, een gespierd lichaam ziet er nu toch wat beter uit dan een iets te dik lichaam. Nu is het alleen wel zo dat het voor gespierde mannen iets lastiger is om de juiste kleding te vinden. Vaak past het niet, dit zorgt ervoor dat het er toch een beetje fout uit zal gaan zien. Gelukkig is er een oplossing, dit is door te kiezen voor de stretch overhemden. Wat is een stretch overhemd? En waarom zou je kiezen voor overhemden met stretch? Laten we daar vandaag eens achter komen!

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. overhemd met print
  Shamus Overhemd met bloemen print
  € 34,95 Normale prijs € 59,95
 2. overhemd met een speelse print
  Amir Overhemd Stretch Playfull print
  € 79,95
 3. Dolfijnen wit overhemd
  Dolphin Overhemd wit
  € 79,95
 4. Overhemd zwart-wit code of silence
  Elektra Overhemd zwart-wit
  € 69,95
 5. Blauwe overhemden gestreept
  Geminorum Overhemd Blauw Gestreept
  € 69,95

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe worden overhemden met stretch gemaakt?
Een stretch overhemd is gemaakt van stretchstof. Stretchstof is een stof die zich kan uitrekken. Het is gedeeltelijk gemaakt van elastische vezels zoals lycra, elastaan, elastaan, spandex (verschillende namen van dezelfde synthetische vezel). Er zijn ook gebreide stoffen die zich uitstrekken door de productiemethode lusing. Stretchstof maakt het naaien een stuk eenvoudiger omdat het een figuurvleiend materiaal is.

Lycra (elastaan of spandex) verhoogt de slijtvastheid van het product, terwijl het tegelijkertijd de voordelen van andere materialen niet neutraliseert. Zo behouden de stretch overhemden bijvoorbeeld alle positieve eigenschappen van een overhemd van katoen: ademend vermogen, water absorberende functie en natuurlijk de hypoallergene werking. Stretchstoffen zijn perfect voor de mannen die wat gespierder zijn en die zoeken naar een stretch overhemd wat mee kan rekken.

Lycra versus Spandex versus Elastane
Lycra, spandex en elastaan zijn verschillende namen van dezelfde synthetische vezel, deze wordt gemaakt van polymeer-polyurethaanrubber. Lycra is een merknaam geregistreerd door de Dupont Company. Deze naam van het elastische materiaal is populair in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Argentinië, Ierland en Israël.

Spandex is een anagram van het woord "breidt". Deze naam van de vezel is gebruikelijk in Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Het beschikt over een uitzonderlijke elasticiteit, heeft een grote vouwherstel en keert terug naar zijn oorspronkelijke lengte na het uitrekken (herstelpercentage is tot 95%). Elastane is een heersende naam in Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en Nederland. Het maakt dus niet heel veel uit wat voor soort materiaal je kiest, met deze drie ben je met de overhemden met stretch altijd voorzien van de juiste stof.

Bestel vandaag nog jouw stretch overhemden
Door vandaag nog jouw eerste stretch overhemden te bestellen zal je in staat zijn om op een prettige manier goed gekleed te gaan, zonder dat de kleding te strak aanvoelt. Ze zijn net zo goed als katoenen overhemden, alleen rekken de stretch overhemden een beetje mee. In ons assortiment vind je alle overhemden met stretch die we op dit moment in het aanbod hebben. Door het grote aantal mogelijkheden zal er voor iedere man wel wat leuks tussen zitten!