Linnen Overhemden

Linnen overhemden voor deze zomer
Als het erom gaat om koel te blijven in de zomerse hitte, kunnen linnen overhemden echt niet worden verslagen. Waarom heeft het dan een reputatie opgebouwd dat het een beetje uit de mode is? En waar moet je op letten bij het dragen van Linnen overhemden? Dit zijn zeker goede vragen, vragen die wij in dit artikel allemaal zullen beantwoorden. Lees dus snel verder om er achter te komen wat je precies kunt verwachten van linnen overhemden voor heren.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Toon filters
  1. Linnen overhemd
    Louis Overhemd blauw
    € 89,95

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 


Wat is linnen ?
Linnen is een natuurlijke vezel gemaakt van de stengels van de vlasplant Linum usitatissimum. Er zijn aanwijzingen dat er meer dan 4000 jaar geleden in Egypte een linnenindustrie actief was. De kennis van de processen die betrokken zijn bij het maken van linnen werd uiteindelijk via de Feniciërs naar Zuid-Europa getransporteerd. Echter was het Belfast dat echt het grote linnencentrum van de wereld werd, tijdens de Victoriaanse periode hebben ze hier bijna de hele textielproductie in handen gehad. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de kleding en van het beddengoed uit goedkopere stoffen, vandaar dat de Linnen overhemden zulke goede producten zijn om in te investeren. Door te kiezen voor Linnen overhemden voor mannen weet je zeker dat je voor een lange tijd vooruit kunt.

Linnen overhemden vs. katoen
Linnen overhemden voor mannen staan bekend om het ademende karakter, veel beter dan katoen door de relatief lagere draadtelling. Neem bijvoorbeeld de Linnen overhemden. Een fijn Egyptisch overhemd begint bij een telling van ongeveer 200 draden, terwijl een linnen overhemd van vergelijkbare kwaliteit een telling van 80 tot 150 draden heeft. Linnen overhemden voor heren hebben een zeer hoge vochtabsorptiegraad, waardoor het de ideale zomerstof is voor warme en vochtige klimaten. Het is daarnaast hypoallergeen, wat betekent dat het zweet minder snel zal zorgen voor van die vervelende plekken onder de oksels. In combinatie met het gebrek aan elasticiteit zorgt dit er wel voor dat de Linnen overhemden wit sneller zullen kreuken dan andere stoffen. Dit is nu eenmaal iets wat je voor lief zal moeten nemen.

Linnen is 30 procent sterker dan katoen, maar het belangrijkste voordeel is de lange levensduur. Hoewel een gloednieuw katoenen overhemd gladder en zijdezacht aanvoelt, beginnen linnen overhemden pas echt tot hun recht te komen na ongeveer drie tot vijf jaar aan gebruik. Ook wordt het bij elke wasbeurt zachter en glanzender, terwijl katoen het tegenovergestelde zal vertonen. De vezels rekken niet veel uit en zijn bestand tegen schade door slijtage, dit maakt ze dan ook zo ideaal. Door vandaag nog jouw eerste linnen overhemden te kopen kan ook jij deze prachtige overhemden dragen naar het werk of naar alledaagse activiteiten!