Easy iron

Easy Iron overhemden – wat zijn het precies?
Veel mannen vinden het niet echt leuk om hun kleding te strijken. Niet zo raar natuurlijk, het is namelijk niet bepaald een leuk klusje om te doen. Gelukkig hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn, je kunt er namelijk voor kiezen om Easy Iron overhemden bij ons op de site te bestellen. Wat zijn Easy Iron overhemden precies en wat heb je er aan? Om hier achter te komen zal je toch echt verder moeten lezen, we laten het je hieronder namelijk zien!

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Toon filters
 1. Overhemd lichtgrijs gestreept oxford
  Oscar Overhemd lichtgrijs
  € 79,95
 2. Lucius Zwart dot print overhemd uitgevoerd in een witte structuur stof van 100% katoen
  Lucius Overhemd Polka dot
  € 89,95

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is het verschil tussen normale en Easy Iron overhemden?
Zowel normale overhemden als Easy Iron overhemden zullen moeten worden gestreken worden na het wassen, hier kom je nu eenmaal niet onderuit. Dit heeft te maken met het feit dat er rimpelbestendige stoffen gebruikt zijn bij het maken van de overhemden. Rimpelbestendige stoffen moeten dan ook echt worden gestreken nadat ze zijn gewassen voor een schone en professionele uitstraling. Bij een normaal overhemd is het strijken altijd weer een hoop gedoe. Easy Iron overhemden daarentegen vereisen heel weinig werk voor het strijken. Als je jouw Easy Iron overhemden gewassen hebt zal je maar een paar seconden met de strijkbout er over heen hoeven gaan om ze weer helemaal glad te krijgen, scheelt een hele hoop werk dus.

Non Iron vs. Easy Iron
We krijgen regelmatig de vraag of het niet veel beter is om Non Iron overhemden te kopen. Hier zou je namelijk helemaal niet meer bij hoeven te strijken. Dit is echter niet zo eenvoudig om te zeggen. Om je het verschil tussen de Non Iron en Easy Iron overhemden wat beter te laten zien hebben we ze hieronder voor je op een eenvoudige manier beschreven:

 • Easy Iron - Dit soort overhemden zijn meestal gemaakt van een polyester- en katoenmix, waardoor de overhemden er frisser uitzien en minder gestreken hoeven te worden nadat de overhemden gewassen en gedroogd zijn. In tegenstelling tot katoen, is polyester een soort kunstmatig materiaal dat een stijver en steviger gevoel biedt dan de natuurlijke zachtheid die katoen biedt. Meestal zijn dit soort overhemden lager geprijsd dan de andere overhemden.
 • Non-Iron - Voor de meeste werkende mannen kan het lastig zijn om 's avonds nog alle overhemden te strijken. Voor deze mannen is de Non-Iron overhemdsectie geschikt. In tegenstelling tot Easy Iron, zijn deze overhemden vaak gemaakt van 100% katoen. Het Non-Iron effect wordt bereikt door de katoenvezels op moleculair niveau aan elkaar te lijmen om de vorm te behouden. Nadeel is wel dat deze overhemden duurder zijn, en dat je na verloop van tijd altijd wel wat kreukels zal vinden. Hierdoor biedt het niet veel meer voordeel ten opzichte van de Easy Iron overhemden.